Tuesday, August 3, 2010

VERSUS

at last...aku berjaya mendapat kan VERSUS...mmg xdpt di nafikan aku mmg terlambat...tp...da puas aku cari VERSUS...tp xda gak..last2 jumpa kt popular..terus beli..better late than never..but better never late :D

but seriously, hlovate, you are the one make me read this novel twice a time..tolak gi toilet,semayang dan pekara2 yg xdpt di elakkan..




I

“Please, Minn. Bukak tingkap bilik you.”
“Huh?”
“I’m freezing right outside your window. On the roof.”
Minn tegak dari baringnya, telefon bimbit masih di tangan.
You what?”
"
No kidding. Please...”
balas Ashraff Omar.
Mata Minn menala ke tingkap yang ditutupi langsir. Putus fius ke apa mamat ni.
"Enough of your tricks, AO.”

“Minn, I’m dead serious.”

Ashraff Omar berdiri di atas bumbung porch rumah Minn Edina.
“Minn, you nak bagi I masuk atau you nak tengok I jatuh?”

II

“Not a step away from that spot, AO.” Keras suara Minn Edina.
“Minn, you tahu I takkan sentuh you pasal I hormati you.”
“Back. Off.”

Ashraff Omar akur. Langkahnya ditarik kembali ke belakang.
“I tak memaksa. I cuma meminta. I like you. I really really like you. I want to give us a chance. Permintaan I bukan untuk you terima I yang sekarang, tapi I yang akan change for good, for you and for me. For us. Boleh you bagi I peluang tu?”
Hujan masih belum berhenti.

aku bukan la seorg penganalisa buku..yg boleh mengarang ayat beribu riban perkataan utk menyatakan betapa bestnya novel nie...what can i describe is..only a touching,fun n knowledgeable..

2 comments:

izzah said...

great novels that i have founded...:)

pn fAzrin in d h0use said...

very... :) kan izzah...akak tersentuh bc...da lm tinggal alam novel nie..tp sbb dia..akak dah jd addicted blk...heheh

hlovate..the best..