Sunday, December 26, 2010

dont give up

salam readers..

rindu sy x? rindu x..hehehe..mestila xrindu..sapa la sy nie nk dirindu2..bukan famous mcm artis2..xjugak famous mcm cikgu shida..opss..

sorry..da lama sgt xupdate blog..kekangan masa menggagalkan sy nk balance time utk berkeja, surirumah dan juga sebagai blogger..sampai satu tahap sy rasa da xmampu da nk berbelog2 bagai..

masa sy skrg nie..umah, tmpt keja, tmpt keja umah..n kedai mkn..wink! kadang2 sy rs mcm xreti besyukur pulak..yela..dl xdpt keja ngeluh ari2..bl nk dpt keja..bl nk dpt keja..once Allah da bg rezeki..ngeluh lagi..penat la..letih la..rs seronok jadi surirumah la..kan..teruk sungguh sy nie..tp..sy manusia biasa..yg xsempurna..

tp..sy suka kan keja sy..seriously..sy suka..cuma..sometimes bl org expect too high to me.sy jadi takut..sy takut sy akan disappoint kan mereka..sy seboley2 nya nk wat the best..perah otak secukupnya..tp hasil ttp x memberikan sesuatu yg gembira wat mereka2.so..sy sgt stress ngan keadaan tersebut..

tp..sy pecaya..xda benda yg senang dlm dunia tnpa belaja kan..yg penting xleh gv up n sy cuba utk x gv up..x gv up usaha untuk semua usaha yg sy sedang usahakan skrg..be a better wife, be a better daughter, be a better employee, be a better sister, be a better friend..n the most important be a better muslimah..amin

alhamdullillah..kehidupan sy kini lebih baik..cuma sy mengharapkan supaya kehidupan lebih baik one day..dan kami masih xputus berusaha dan berdoa..semoga impian memiliki kehidupan yg lebih baik akan tiba jugak nnti..yg pnting DONT GIVE UP..sbb Allah xsuka akan mereka yg putus asa dalam hidup mereka..so..chaiyok!!



p.s yeayy!! sy da update belog..wink!

2 comments:

LanaBusyBee said...

ala hang ni wan, mcm2 aih...tapi nanti once dah dapat gaji, sure hilang suma penat2 tuh, percaya la ^^...aku pun kadang2 mempunyai tekanan gak bila di suruh buat keja yang aku xtau, tapi semua benda tu kita boleh belajaq kan? so bila dah tau, keja jadi senang, nk keja pun sronok ^^

pn fAzrin in d h0use said...

hahahah..once dpt gaji..sat ja abeh..huhuhu..nk wat cmna tak tau..tp point aku sebenaqnya bukan yg pasai reja sgt..tp pasai lain..tett..hahahah