Saturday, February 12, 2011

-jiwang mode-


salam readers,

hmm..dlm bnyk2 quote yg sy suka..ada satu quote yg paling hampir dgn sy..kt sidebar blog nie pon ada tulis..

"apabila satu pintu kebahagiaan tertutup,
satu pintu lain akan terbuka
tapi acapkali kita terpaku lama di hadapan pintu yg tertutup
sehingga kita x tersedar pintu kebahagiaan lain yg terbuka untuk kita"

nk imbas balik kisah lama..

dulu..sy pernah heart broken dgn sorg panglima..sgt2 heart broken..pertama kali sy jatuh cinta dlm hidup sy..tp dikecewakan..mmg diakui sy sgt2 patah ati..hanya Allah dan kawan2 biasa sy ja yg tau kesan kisah tue dlm hidup sy..tiap malam bergenang air mata..smpai sy penah letak getah yg ikat barang tue kt pergelangan tangan..tiap kali sy igt..sy akan tari
k getah tue..smpai berbirat pergelangan tangan sy..sy ambil masa lama utk cure..dlm masa yg sm sy ttp taruh harapan dkt dia mudah2an satu ari nnti akan terbuka pintu hati dia utk sy..

masa berlalu..sari seminggu sebulan setaun..sy ikat diri sy utk dia.mana tau satu ari nnti dia suka sy...dlm ms yg sm..tn putera jeniang muncul..tp waktu tue..hati sy mmg xda langsung utk dia..langsung zero..tp dia xputus2 nk mencuba..dan terus mencuba...

smpai satu ari sorg kawan biasa sy nie ckp

"wan,smpai bl? hg kena cuba..cuba syg org yg syg kita..bukan kita syg org yg xsyg kita"

hmm..dan mmg tn putera sygkan sy :P sy admit first sy kawan ngan dia..nama penuh dia..alamat umah, brapa bradik..even fon no dia sy xtau..tp sy amik nasihat kawan biasa sy tue..sy try..try utk syg org lain..atau sebenarnya sy takut utk frust lg..sungguh sy tkt..

tp..tn putera nie mcm paham je..hati sy tak penuh utk dia..time tue la..seboley2 dia cuba amik hati sy..time sy sedih dia ada..time sy happy dia ada..time sy per
lukan kawan nk bercerita dia ada...sedar x sedar sy rs sy dah boley lupakan panglima tue..dan sy rs sy terus lupakan dia.. :)

alhamdullillah..sy sgt bahagia dgn tn putera sy wpun kami suka bergaduh..wink! tghari bgaduh..xbercakap..tiba time ptg boley smbg rancak blk..tetiba baru tingat..eh kt bukan gaduh ke td..hahaha..smbung gaduh blk..boley x..hehhe...tp..dia segala2 utk sy..dan sy xmengharapkan kesempurnaan dlm hubungan kami tp sy selalu berdoa kebahagiaan kami selama2 nya..insyaAllah..sbb everything happens for a reason..


dan tiap kali sy baca quote nie..mmg btl2 kena dgn hidup sy..sy terlalu lm dihadapan pintu yg tertutup..sdgkan pintu lain dah terbuka menanti sy..so kepada mereka2 yg rs tidak bahagia..dnt worry..bahagia tue akan tiba..cuma masa yg akan tentukan bl.. :)

n kepada kawan2 biasa...thanks for every moment we spent together sejak dari sepuluh taun lepas smpai skrg...even kt nmpk merapu,mengarut,lara dan sgala2nya..aku sgt2 sygkan hampa..


p/s ok now...kena wat entry mention sy syg kan kakak sy pulak lepas nie..sbb dia akan ungkit xpenah mention sy syg dia pon... :P


2 comments:

mdm nora said...

wah kenangan mengusik jiwa nmpk..tn. putera jeniang baca xpa ka?? hehe..salmi lebih baik disayangi dr menyayangi,lebih baik menyayangi org yg menghargai kita..aku pon pnh rasa..ditinggalkan n diduakan.. terasa hati dicarik2 n maruah dipijak2..sadis..

pn fAzrin in d h0use said...

aku da agak da..mesti hg yg komen dl..wakakak...hg kan presiden ditinggalkan..aku vc..hehehe..ala crita zaman2 dl..x terkesan di jiwa nmpk..hg pnya frust lg kacau..smpai xmau naik kereta plat b..hahahaha.....