Wednesday, May 5, 2010

aku dlm di lema


haishhhh...cadangnya nk update crita pasal first time memasak karipap daging...malangnya...ada benda lain yg perlu di utarakan disini..chewahhhh..hehe..

sebenarnya..aku confuse..apa perlu aku buat??? looking for a job or business?? business or looking a job??? sungguh dua bnda nie berlegar2 didalam kepala aku...

aku cuma pk, if.....aku keja dengan org...x kesah la apa je keja tp klu related to bidang pelajaran yg aku amik of course memerlukan komited yg tinggi terhadap keja..what if nnti aku n en azrin da ada anak? btl2 mmpu ke aku nk bagi masa dgn sebaiknya antara family n keja..dengan zaman sekarang yg begitu pancaroba nie..aduhhh..mendidik anak bukannya boley amik mudah...

n if.....aku wat business...dlm kepala aku ada satu dua idea business yg aku tgh timbang tilik nie...tp adakah aku btl2 mampu nk handle business sendiri? sdgkan aku xda any experience handle business sblum kecuali waktu jadi kulikutif waktu cuti sem dl..n aku ikut kursus asas keusahawanan yg U wat waktu first n second year dl...

tp, klu aku wat business sendiri,aku la boss n aku la kuli..masa utk anak n suami insyaAllah lebih terluang..tmbh2 dgn business yg aku nk buat nie...hmm..apa aku nk wat??

aku bercadang nk wat home tuition..memandangkan itu antara business yg tak memerlukan modal yg banyak n aku ada bnyk masa utk family...tpaku pikir skrg nie dh mid year...and bdk2 yg nk amik exam mcm upsr n pmr tggl brapa lama ja lg b4 exam...of course la masing2 da ada tmpt tuition senirikan...tmbh2 smpt ke aku nk cover all ch's dlm satu subjek dlm ms brapa bulan yg tinggal nie...

n if aku fokus mencari keja...hati aku ttp berat nk wat business...xkan pnt2 aku interview sn sini...setengah taun aku keja then aku quit.???arghhh susahnya...apa perlu aku wat..

hmmm...guys..

seriously, i really need all your opinions...help me please.....

thanks...

10 comments:

E K A said...

gud idea.smentara nak dapta keje tetap...bt la tuesyen...tak pun wan bt bisnes coklat...wink

pn fAzrin in d h0use said...

hehe...tpkan eka...klu wan wat tuition..wan igt nk terus serius...2 yg confuse tue..

TTT said...

hai farah~
bagi TTT.. tuisyen kot yg menarik hati TTT..
i vote 4 tuisyen..hehe

ApekCaspian™ said...

apek cadangkan bek pn wat tuition dulu...then aklo mau cuba itu kija pun buleh...better try dua2...nanti baru wat keputusan..better melasa kedua2nya...then nilai mana ala ok...sekulang2nya pn dapat dua pengalaman...terpulang;)

ApekCaspian™ said...

apek cadangkan bek pn wat tuition dulu...then aklo mau cuba itu kija pun buleh...better try dua2...nanti baru wat keputusan..better melasa kedua2nya...then nilai mana ala ok...sekulang2nya pn dapat dua pengalaman...terpulang;)

pn fAzrin in d h0use said...

TTT> hati farah berat ke situ gak...nway thanks..
apek>>2 2 ek?hmm boley di pertimbangkan jugak..nway..thanks jugak :)

Mummy Amelynn said...

buat bisnes online ok gak Farah , jual kek mcm akak ....masyukkkk babe...lagipun takyah nk pening2 kepala ngan kerenah bos ngan kerenah staff yg tah hape2 tu...

Nadia Dizarch said...

Bisnes sendiri lagi okay kot. Sebabnya, boleh bahagi masa dengan mudah tanpa ada restriction dari atasan. :D

pn fAzrin in d h0use said...

tue la..cadangnye nk wat bisnes gak..tp klu start tuition dlm bulam 6 or 7 nie kan cm da lewat sgt kan? arrr...confuse..

ilyani said...

hmm kalu mmg cenderung nak buat bisnes, go ahead aje la.. skrg baru bulan 5, takde la lewat sgt lagi :)