Tuesday, May 18, 2010

balik langkawi

yessssss.....at last sok balik langkawi..sgt sgt sgt sggggttt rindukan umahhhh mak..hukhuk...da 3 bulan xblk..x berkesempatan..last skali dpt gak balik..sgt2 happy...

aku rindukan...

mak
badlesyah n arifah
bilik aku
kue teow siam langkawi parade
masakan mak..of course
picnic n mandi laut
berkelah di pasir tengkorak
n etc....


x sbrnya nk blk sok...en azrin xdpt blk lama..dia blk 3 ari je coz x dpt cuti..so aku telah mintak izin secara paksa..hahahha....ada ke?? xda bg ada gak..utk tggalkan aku disana barang seminggu...

sungguh...skrg baru aku rs..langkawi pulau yg menenangkan..memandangkan aku sgt xsuka sesak2..so selayaknya aku jd org langkawi..damai, relax..cuma panas laut ja xdpt elak..

dl waktu aku kecik2 aku selalu merungut ngan mak aku ajak pndah sbb langkawi x best..langkawi bosan..langkawi panas..dan mcm2 lagi..time nk balik kampung la paling best...sbb dpt kuar dari langkawi..tp..bl da tua nie..eh bila da dewasa nie..baru aku tau knp la mak aku xnk sgt pndh balik ke tanah besar nie..sbb dia sgt selesa di sana..dan aku pon turut sama rasa keselesaan tinggal kt langkawi..

bl aku umo 16 taun..aku da tekad,,by hook by crook..aku kena kluar dari langkawi..aku tersgt la bosan duk kt sana time 2..so aku apply masuk teknik..alhamdullilah..aku dpt SMTBP penang..pulau gak..tp x kisah la..bdk remaja..biasa la..memberontak nk duk jauh dari family..konon2 time 2 rs dikongkong la..huhu..poyos je..

abis teknik...result x elok sgt..org p skola belaja..aku p skola tdo dlm kelas n main..patut hasil sgt xmemberangsangkan..dlm ati aku..nmpknya slama2 nya la aku kn duk langkawi..hukhuk..

aku pon masuk form 6..tp alhamdullillah aku dpt form 6 kt luar dari langkawi..sbb dl form 6 science xda kt langkawi lg..eh..skrg da ada ke??ntah aku pon xtau..dpt gak aku out dari sana..best2..kesedaran sivik xda muncul2 lg dalam diri aku dl..nk lagi berseronok..lgsg xpikir masa dpn..

last, aku dpt masuk polimas..tp dpt sijil je..abg aku la paling tentang aku nk amik sijil..katanya..

"ang nk keja apa dgn sijil..bukan dpt p mn"

lebih kurang cm 2 la..tp aku tetap degil..dia marah2 aku coz xblaja btl2..marah sgt2 aku degil nk masuk gak poli..

aku nangis2 kt mak..aku ckp..aku jnji ngan mak aku..yg aku akan gantung gmbr konvo aku dari sijil, diploma n degree..aku akan wat mak bangga dgn aku...

n...alhamdullillah...aku pegang janji aku ngan mak..sijil, dip n degree..

dan itu antara sbb aku mmg x selalu ada kt langkawi..

bila dpt balik..apa lg....sgt2 gumbira...xsabarnya esokk...

jauh kan aku melalut..hehe...apa leh wat..aku mmg suka mengarang.. :P

tenang rs hati..

p/s fairuzana, i blk sok..make sure u kemas my bilik balik....!

6 comments:

ASaDa RyutaRo said...

wallaweh! kampung kat langkawi dah. x de dah nak pikir jalan2 kat langkawi..

rasanya leh je naik cable car tu hari2.. hee :P

selamat balik ke kampung..

pn fAzrin in d h0use said...

hehehe...tq2..nk pesan pape ke? :P

johnlabu said...

seronok la yek dpt blk kg..hehehe... :)

faten muhamad said...

ad pape tok fatin tak? hehe

kacang said...

wah!.
sjil,dip,and degree!.
tabik kat sys.
pnut pun nak jadi macam sys.
kuat semangat and beruasaha bersungguh sungguh=).

nak balik angkawi dah?.
pnut doakan selamat pergi and kembali.aminn.

nak coklat!!!.hehe.

pn fAzrin in d h0use said...

johnlabu>>mestila sronok..3 bulan x blk 2...:P
faten>> faten nk ape? coklat eh??
pnut>> haha..jgn jadi cm akak la..akak dl malas belaja..heheh...gi amik degree terus tau..wish u luck!!