Sunday, April 11, 2010

stupid mistake

hmm..igt semalam nk mengupdate blog pas blk farewell party..tp keletihan melanda..so..postpone till today...

ari jumaat ari 2, aku blk dari umah nk ke kampus. Memandangkan aku selalu sgt balik ikut highway, aku cadang nk blk ikut jln biasa dari SP ke kepala batas then dari kepala batas baru masuk highway smpai ke nibong tebal.. dpt la jugak aku berjimat barang seringgit dua...disebabkan selalu balik, kadang2 terasa beban jugak tol n petrol.. dpt jimat seringgit dua pon da kita ok..lgpon aku x rush nk kemana2 pon that day..en azrin pon ada bg clue sket jln shortcut ke kepala batas. berbekal petua yg diberi oleh en azrin..aku pon ikut jln short cut yg dikatakan olehbeliau itu..

klu naik highway smpai ke kepala batas, tahap kelajuan biasa tue lebih kurang dlm 20 minit..ari 2 aku try tgk jam utk estimate masa...aku dpt smpai dlm 25minit nk smpai ke kpl batas,,so xla jauh sgt..smpai je kepala batas,radio dlm kete boley pulak teroff dgn tiba2..aishh,,apsal lak nie..aku da la sorg2 xda teman nk berborak..radio pulak off...jenuh kebosanan la aku cm gini...aduhh..sambil tgn mengodek2 itu radio..aku da pon lepas masuk highway...

perjalanan di teruskan..ari nk ujan..jln da makin gelap..aku risau jugak sbb night vision aku x brapa clear..jgn la ujan lg..dlm ati terus memohon..dlm perjalanan 2..tetiba aku ternampak pelangi..cantiknye pelangi nie..makin aku jln, makin dia jauh, tingin aku nk dekat dgn pelangi..dlm duk tgk2 pelangi..tetiba pelangi tue hilang..aku da lalu pelangi tue ke? aku tgk dgn side mirror, xda pon pelangi tue kt belakang...ke mana ilang pelangi 2...dlm aku sibuk concentrate dkt pelangi..



tiba-tiba....

susur keluar sg petani selatan 2 km



what???? sg petani selatan???? biar betik...masyaAllah...aku patah balik...waaa.....aku patah balik....sungguh dlm rasa cm nak nangis aku boley gelak....im doing a stupid mistake.......aku salah masuk lorong waktu kt kepala batas td...aku masuk slh jln..aishhhhh

disebabkan kelalaian mengodek2 radio dan asik dekat pelangi..aku terpaksa mula lagi sekali..bukan ja xdpt jimat duit...xdpt jimat masa skali...adoi...smpai ja dkt tol sp selatan, aku terus u-turn, masuk balik highway terus pecut menuju ke nibong tebal....ari makin gelap..aku risau nk drive waktu malam...tp lastly, aku smpai malam jugak....

p/s moral of the story, rancang perjalanan dgn sebaiknya, masuk lorong yg betul dan make sure ur radio in good condition...sekian..

2 comments:

ASaDa RyutaRo said...

hahaha...

terima pengajaran..

sepatutnya kena alert lorong mana yg nak d lalui..

yg paling penting tahu jalan balik. klu x tau sampai ke esok lom tentu sampai rumah. kakaka.. :P

pn fAzrin in d h0use said...

nie dah terlebih syg nk tggl umah sbb 2 sj je amik slh lorong :P