Tuesday, June 8, 2010

happy!!

my happy day....

first: syukran ya Allah...

knp?? sbb.......

jeng jeng jeng....

result last semester = 3.47 :D klu ikutkan x tinggi mn pon result nie..tp nie la my best achevement..dan aku dah berjaya buktikan dkt mak n abah...even im married..my pointer tetap ok..malah makin naik...wink!!!

n actually malu nk tunjuk first sem dulu...very2 bad..heheh.. 2.24 ja...

maklum la..dulu culture shock..susah nk sesuaikan diri dgn concept belaja kt uni especially usm...
bnyk memory actually kt usm..dulu first sem..waktu kawan2 lain dpt wat assumption jadi tiga taun..aku sorg terkontang kanting di usm wat 4 taun degree...plus diploma setaun plus sijil 2 taun..menjadikan 7 taun...huhu...suffer tuh... :D

aku igt lagi one of kawan aku..berenti belaja dari usm..dak poli gak..alasan..xdpt ikut sistem pembelajaran usm..mn dgn dulu kami dak poli sgt2 merendah diri nk di compare ngan dak matrik...huh..bagai lngit n bumi la...

satu ari waktu first sem dl..aku n kila (the one quit from usm) berjumpa dengan Dr T nk mntk sign utk wat *exemption some subjects yg da study waktu kt poli tue...sungguh harapan tggi menggunung..

n tau x apa dia ckp...
u all nk mntk my signature utk *exemption? U all dari mana?
kami dari politenik Dr.
dari politeknik? ayam dan itik mengajar nak mntk buat *exemption??

perrrghhhh time 2 aku rasa dia tue mcm kecik ja pada mata aku....kila sampai menangis dan terus menangis...

dan sampai saat nie aku xkan lupa apa dia ckp..even aku respect him as my lecturer...tp he has no right to insult me, my lecturer n my institution...

dan aku bertekad nk prove dkt dia...org yg dia insult nie..boley berjaya dengan jayanya..

dan alhamdullillah...aku berjaya!!! IJAZAH KEPUJIAN KEJURUTERAAN ELEKTRONIK...

dan sekarang..masa utk job hunting....hopefully aku dpt keja ASAP..amin...

n second: my friends dah cecah 201...thanks yg sudi kawan dgn saya..hope kt terus berkawan dan berkawan..



p/s thanks lin... :D

11 comments:

E K A said...

huisy..too much la statement tuh...bg eka sama je..tak leh la nak evaluate org camtu...neway congratz on ur achvement...so dat u can prove n show to Dr T...

pn fAzrin in d h0use said...

thank u eka...skrg masa mencari keja..yeayyy! :P

ilyani said...

congrats :) rasanya dak2 matrik pun bukan semua dpt pointer above 3 kan..

sy setuju blaja kat usm ni challenging sikit (compared to my undergrad years kat uia) test & exam sikit punya killing sampai menangis2 masa first sem dulu.. tatau la sbb usm ke atau sbb master mmg camtu..

slamat jobhunting!! wish u all the best :)

pn fAzrin in d h0use said...

ilyani...welcome to usm!! :P

ullyana zaidy said...

wah..congratz kak :)
akak da buktikan yg akk da berjaya tahniah2!!!err..btol ke usm ni cm susa sket??
takautnyer..yana bru nk reg kat usm bln 7 ni...

ullyana zaidy said...

wah..congratz kak :)
akak da buktikan yg akk da berjaya tahniah2!!!err..btol ke usm ni cm susa sket??
takautnyer..yana bru nk reg kat usm bln 7 ni...

izzah said...

congrats utk kak farah..:)

*loue me* said...

serious xfhm dgn org yg berfikir camtu pasal bdk poly kan..cam la bdk poly ni teruk sgt

xpela..now ko dah hbs dh pn.
all da best ok
aku pn nk start cari keje pas ni..(after hbs LI..hihi)

pn fAzrin in d h0use said...

yana: heheh..xpe...yana dak apek :P kat mn blaja pon susah..as long as kita rajin..sume akan ok..good luck
izzah: thanks..
reen: selamat mencari keja ugak :D

kacang said...

tahniah sys=)

M a W a D D a H said...

wahh..tinggi tu..tahniah..tahniah...